Αισθητική Δερματολογία

Αισθητική Δερματολογία

Αποτρίχωση με  laser Αλεξανδρίτη:

Η τριχοφυΐα στις γυναίκες κυρίως, άλλα και εν μέρει στους άντρες αποτελούσε και αποτελεί ένα διαχρονικό αισθητικό πρόβλημα.

Η έντονη τριχοφυΐα (δασυτριχισμός) που μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα, ή σε κάποια ορμονική διαταραχή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα, όπως επίσης αισθητικό πρόβλημα μπορεί να αποτελεί και η κλασική τριχοφυΐα στις γάμπες, στις μασχάλες και στο εφήβαιο.

Οι κλασικές μέθοδοι αποτρίχωσης που γνωρίζουμε όπως το ξυράφι, το κερί, οι αποτριχωτικές κρέμες, εξαλείφουν το πρόβλημα μόνο παροδικά χωρίς να μειώνουν την πυκνότητα και πολύ συχνά προκαλούν παρενέργειες όπως ερεθισμούς, θυλακίτιδες, ακόμα και επιδείνωση της τριχοφυΐας.

Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης αυτής τριχοφυΐας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με την βοήθεια της σύγχρονής τεχνολογίας. Τα laser έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για ιατρούς πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Η αποτρίχωση με laser γίνεται με τελευταίας γενιάς Laser Alexandrite(Αλεξανδρίτη) το οποίο δουλεύοντας στα 755nm προκαλεί μια επιλεκτική φωτοθερμόλυση, όπου η ενέργεια που εκπέμπεται αποροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη, όπου σε μη μαυρισμένο δέρμα βρίσκεται συγκεντρωμένη γύρω από τον τριχικό θύλακα. To Laser Alexandrite έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό σύστημα ψύξης που προστατεύει την επιδερμίδα και καθιστά την θεραπεία πολύ λιγότερο επώδυνη.

Η προετοιμασία των ασθενών μια ημέρα προ θεραπείας απαιτεί ξύρισμα της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί το laser ή εναλλακτικά χρήση κάποια αποτριχωτικής κρέμας. Κατά τη διάρκεια της 1ης συνεδρίας ο δερματολόγος θα σας ζητήσει ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό όπου και θα σας ενημερώσει για τυχόν παράγοντες κινδύνου. Αμέσως μετά τη συνεδρία μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο όπου μπορεί να διαρκέσει 2 ώρες ή και περισσότερο. Συστήνεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο μέχρις ότου το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του όψη και υφή.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε 30 με 40 μέρες και οι επισκέψεις που θα χρειαστεί κάποιος για να φτάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι 6-8.

Botox/Dysport

Botox/dysport είναι η εμπορική ονομασία της βουτολινικής τοξίνης τύπου Α, μιας φυσικά επεξεργασμένης πρωτεΐνης που παράγεται από το μικρόβιο clostridium botulinum. Με την εισαγωγή του σε επιλεγμένες περιοχές του προσώπου προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης. Το botox αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για την μείωση ή και την εξαφάνιση των ρυτίδων, κυρίως στις περιοχές του μετώπου και γύρω από τα μάτια, στο γνωστό «πόδι της χήνας», και η χρήση του είναι η πλέον διαδεδομένη στην βελτίωση της όψης του προσώπου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ολιγόλεπτη και επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 μήνες.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ ή αλλιώς γλυκοζαμινογλυκάνη είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Εισάγεται στα διάφορα στρώματα του δέρματος, ανάλογα με τις ανάγκες, και συμβάλλει στην αναζωογόνησή του και στην αποκατάσταση του όγκου του προσώπου. Χρησιμοποιείται κυρίως στις περιοχές γύρω από τη μύτη και το στόμα για τη λείανση των ρυτίδων και στα μάγουλα και τα ζυγωματικά για την βελτίωση της μορφής και του όγκου τους. Επίσης, αποτελεί την ιδανική λύση για ενίσχυση του όγκου, αλλά και διαμόρφωσης ενός ιδανικού για το κάθε πρόσωπο σχήματος των χειλιών. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι εμφανή για τουλάχιστον 10-12 μήνες.

Νήματα PDO(polydioxanone)

Τα νήματα προσώπου είναι ό,τι πιο καινούριο και καινοτόμο έχει να επιδείξει η κοσμητική δερματολογία. Πρόκειται για πλήρως βιο-απορροφήσιμα νήματα που εισάγονται στο δέρμα και δημιουργούν ένα εσωτερικό πλέγμα το οποίο οδηγεί στην φυσική έκκριση κολλαγόνου από τον οργανισμό με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση και  σύσφιξη της περιοχής. Η όλη διαδικασία αποκαλείται συχνά ως «λίφτινγκ χωρίς νυστέρι» και είναι εξαιρετικά απλή · γίνεται στο ιατρείο και μετά από λίγα λεπτά μπορείτε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας. Τα νήματα απορροφούνται από τον οργανισμό μέσα σε ένα μόνο μήνα, όπως ακριβώς τα χειρουργικά ράμματα. Τα αποτελέσματά της θεραπείας αυτής είναι πραγματικά εντυπωσιακά και διαρκούν έως και 16 μήνες. Εκτός από το πρόσωπο και το λαιμό τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται με ανάλογα αποτελέσματα και σε άλλες περιοχές που χρήζουν σύσφιξης όπως  : μπράτσα, κοιλιά, γλουτοί και το εσωτερικό των μηρών.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (P.R.P.)

Πρόκειται για μεσοθεραπεία προσώπου που βασίζεται στις ευεργετικές αναπλαστικές ιδιότητες των αιμοπεταλίων του αίματος. Επιτυγχάνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα με ολική αναδόμηση και εμφανή βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, πιο σφριγηλό, ενυδατωμένο δέρμα, πρόληψη και αντιμετώπιση των ρυτίδων και εξάλειψη των λεπτών γραμμών στις περιοχές του προσώπου αλλά και στο «ντεκολτέ» και τα χέρια.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Αρχικά πραγματοποιείται αιμοληψία των 10 ml, ίση με αυτή μιας γενικής αίματος και στη συνέχεια το αίμα φυγοκεντρείται ώστε να διαχωριστεί το πλάσμα, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα υπόλοιπα στοιχεία. Έπειτα, τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας το P.R.P. (τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια) εγχέεται στο δέρμα και σταδιακά προκαλεί την αναζωογόνηση της περιοχής.