Νήματα PDO/COG

Τα νήματα είναι ό,τι πιο καινούριο και καινοτόμο έχει να επιδείξει η κοσμητική δερματολογία.
Πρόκειται για πλήρως βιο-απορροφήσιμα υλικά που εισάγονται στο δέρμα και δημιουργούν ένα εσωτερικό πλέγμα το οποίο οδηγεί στην φυσική έκκριση κολλαγόνου από τον οργανισμό με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση και σύσφιξη της περιοχής. Τα νήματα είναι η ιδανική θεραπεία για ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα που γίνεται αναίμακτα χωρίς νυστέρι ,με τοπική αναισθησία σε μορφή κρέμας ,χωρίς ουλές και σημάδια που πραγματοποιείται στο ιατρείο.
Η όλη φιλοσοφία της θεραπείας έχει να κάνει με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης η οποία ενεργοποιείται με την είσοδο των νημάτων στο δέρμα αλλά και της ανύψωσης που προκαλούν τα ίδια τα νήματα.
Ανάλογα με το πρόσωπο και το βαθμό χαλάρωσης χρησιμοποιούμε και τα αντίστοιχα νήματα. έτσι σε ένα πιο νεανικό πρόσωπο με μικρό βαθμό χαλάρωσης προτιμάμε τα PDO Mono τα οποία είναι λεία νήματα και βασίζονται κυρίως στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και λιγότερο στην ανύψωση. Ενώ σε ασθενείς με μεγαλύτερο βαθμό χαλάρωσης προτιμούνται τα PDO Cog που είναι οδοντωτά ή ακανθωτά νήματα όπου ανορθώνουν τους ιστούς προκειμένου να επιτύχουν το λεγόμενο “lifting effect”.
Τα νήματα απορροφούνται από τον οργανισμό μέσα σε λίγους μήνες, όπως ακριβώς τα χειρουργικά ράμματα. Η φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ,ελαστίνης αλλά και αγγειογένεσης που προκαλείται από την είσοδο των νημάτων και το αποτέλεσμα όλων αυτών έχει διάρκεια που φτάνει και 2 χρόνια.
Εκτός από το πρόσωπο και το λαιμό τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται με ανάλογα αποτελέσματα και σε άλλες περιοχές που χρήζουν σύσφιξης όπως : μπράτσα, κοιλιά, γλουτοί και το εσωτερικό των μηρών.