Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία η οποία εισάγει ουσίες όπως βιταμίνες ,αμινοξέα ,υαλουρονικό κάτω από το δέρμα και πιο συγκεκριμένα στο χόριο. Το χόριο είναι ένα στρώμα του δέρματος κάτω από την επιδερμίδα και είναι υπεύθυνο για την στήριξη ,την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του αφού σε αυτό υπάρχουν σε αφθονία ουσίες όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη, το υαλουρονικό οξύ.
Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε συστατικά του ίδιου του οργανισμούς μας, υπερέχοντας με αυτό τον τρόπο σε σχέση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία ,η οποία χρησιμοποιεί ουσίες που παρασκευάζονται σε εργαστήριο. Στο PRP χρησιμοποιούμε τα αιμοπετάλια του ιδίου τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό, τον πολλαπλασιασμό και ανανέωση των κυττάρων. Τα τελευταία χρόνια πέραν της δερματολογίας το PRP χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην αγγειοχειρουργική για επούλωση χρόνιων ελκών και κατακλίσεων
και στην ορθοπαιδική για την θεραπεία αθλητικών κακώσεων
Η διαδικασία ξεκινάει από την αιμοληψία 10ml αίματος από περιφερική φλέβα, το οποίο στην συνέχεια φυγοκεντρείται σε ειδικό μηχάνημα όπου διαχωρίζει το αίμα σε πλάσμα ,αιμοπετάλια ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια. Ύστερα λαμβάνονται τα αιμοπετάλια και εγχύονται ακριβώς κάτω από το δέρμα στο χόριο με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος.
Τα σημεία όπου εφαρμόζεται η θεραπεία είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ αλλά και τριχωτό της κεφαλής σε περιπτώσεις τριχόπτωσης .